Recent Posts

21 Mayıs 2012 Pazartesi

0 yorum

Android Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatmanın Yolları

Android cebinizin pilinin çok çabuk bittiğinden şikayetçiyseniz, bu 15 öneriye kulak verin… Her şeyi denediniz ancak Androidcebinizin pil ömrünü uzatamadınız. Telefonunuzun pili bir gün zor dayanıyor ve şarj aletinizden ayrılamıyorsunuz. O halde bu ipuçlarına şans vermelisiniz. 1. Tam şarj: Piniziniz verimliliğini korumak için onu en az ayda bir kez tam olarak şarj etmeli ve şarj oranınızın yüzde 20′nin altına düşmemesine dikkat etmelisiniz. 2. Uygun sıcaklık: Pilinizi şarj etmek için en uygun sıcaklık 0-45 arasıdır. Çok yüksek ve çok düşük sıcaklıklar pilinize zarar verecektir. 3. Cebiniz nefes alsın: Pilinizi şarj ederken kılıfını çıkarın. Aksi halde sıcaklık cihazınıza zarar verebilir. 4. Wi-Fi’ı kapatın: Wi-Fi, 3G kadar olmasa da önemli ölçüde güceihtiyaç duyar. İhtiyacınız olmadığı zamanlarda Wi-Fi bağlantısını kapatın. 5. Mobil veri: 3G veri ağı, 2G’ye göre daha fazla pil tüketir. Mobil veri bağlantısını kullanmadığınız zaman kapatarak pilden tasarrufedebilirsiniz.


6. Otomatik eşitlemeyi kapatın:Gmail, Google kişileri gibi gerçek zamanlı eşitleme için kullanılan Otomatik Eşitleme’ye ihtiyacınız yoksa onu kullanmayın. 7. Bluetooth’u kapatın: Wi-Fi gibi Bluetooth bağlantısı da güç kullanır. Bluetooth kulaklığınızı sıkça kullanmıyosanız, Bluetooth’u kapatın. 8. Ekranınız daha çabuk kapansın: Ekranınızın açık kaldığı süreyi kısaltarak pilden önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz. 9. Parlaklığı ayarlayın: Daha düşük ekran parlaklıkları kullanarak pilden önemli derecede tasarruf edebilirsiniz. 10. Arka play uygulamalarını kapatın: Arka planda çalışan uygulamaların işlemci gücünüzü tüketmediğinden emin olun. 11. Otomatik güncellemeyi kapatın: Otomatik uygulama güncelleme aralığını uzatarak veya bu özelliği kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz.

12. Titreşimi kapatın: Sadece telefon zilini duymayacağınız zamanlarda titreşim özelliğini kullanarak pilden tasarruf edebilirsiniz. 13. Güç denetimi widget’ı kullanın: Güç kontrolü widget’ını kullanarak belirli işlevleri hızla açıp kapayabilirsiniz. Bunun için ana ekranınıza uzun dokunun ve güç widget’ını bulup ekleyin. 14. Gereksiz widget’ları giriş ekranından kaldırın: Kullandığınız giriş ekranı widget’ları da pilinizi harcayabilir. İhtiyacınız olmayan widget’ları ekranınızdan kaldırın. 15. GPS’i kapatın: Bazı uygulamalar konumunuzu belirlemek için sıkça GPS’e başvurabilirler. GPS özelliğini kapalı tutmak, pil ömrünüzü artırabilir.

0 yorum:

Best viewed on firefox 5+

Blogger templates

eklenicek

Blogger news


Blogroll

Ad:Refik Can Soyad:Demir Yaş:18 Meslek:Part Time Çalışıyorum Y.Şehir:Mersin Ö.Durumu:Açık Liseden Devam Ediyorum
Copyright © Design by Dadang Herdiana